4 Factoren die Cloud Computing beïnvloeden

Werken in de cloud

Een wolk wordt over het algemeen geïdentificeerd als een door de computer gegenereerd model van een bedrijfsdienst. ook wel een gevirtualiseerd openbaar netwerk genoemd. Het is een informatiearchitectuur die is afgestemd op een bedrijfsbehoefte. De architectuur varieert van bedrijf tot bedrijf.

Ja, we weten dat Google, Salesforce, Microsoft en Amazon tot de grootste bedrijven ter wereld behoren. Zijn zij marktleiders? Zijn zij technologisch leiders? Misschien. Misschien ook niet. Er zijn een heleboel leiders in cloud computing. Het doel van dit artikel is om u 4 factoren te geven die van invloed zijn op de keuze die een bedrijf zal maken.

1. Infrastructuur

De infrastructuur van een onderneming is veel belangrijker dan haar technologische mogelijkheden. Vroeger hadden bedrijven die zich met handel bezighielden altijd een groep IT-professionals om hun infrastructuur te onderhouden. Misschien werd hun infrastructuur onderhouden door een groep IT’ers in te huren, maar dat was duur. Ik weet dat er een groot verschil is wanneer je duizend mensen hebt die je infrastructuur proberen te onderhouden. Architectuur is heel belangrijk, maar verschillende bedrijfsbehoeften kunnen verschillende infrastructuurniveaus vereisen.

Cloud computing verandert voortdurend, naarmate nieuwe software en apparaten op de markt komen. En u kunt de juiste cloud kiezen voor uw zakelijke behoeften. Backend, monitoring en beheer zijn essentieel, anders presteert uw bedrijf mogelijk niet zoals het zou moeten.

2. Functionaliteit

IT-professionals zijn niet alleen maar technische experts. De bedrijfswereld van vandaag is complexer, maar we geven nog steeds de voorkeur aan technische overrenegers. Waarom? Naar mijn mening omdat zij de noodzaak begrijpen om non-stop te werken, en zij voeren de nodige veranderingen door.

Maar je moet onthouden dat non-stop niet belangrijk is als je je tijd moet optimaliseren. Veel moderne IT-presentaties laten de ervaring van de gebruiker er heel opwindend uitzien – met al die graphics en zo. Maar non-stop communicatie met de expert is saai als je alleen maar je planningssysteem hoeft te coördineren.

Naar mijn mening is cloud computing noodzakelijk om ons dagelijks werk in de context van een bedrijfsgebeuren te laten plaatsvinden. Het maakt dus niet uit in welk land u zich bevindt, cloud computing heeft het potentieel om uw bedrijf te helpen.

3. Onmiddellijke implementatie van toepassingen

Het implementeren van een applicatie in de cloud is een stuk eenvoudiger dan het implementeren op de traditionele manier. Een applicatie die in de cloud draait, kan binnen enkele seconden worden uitgerold. Hiermee kunnen we een heleboel toepassingen voor onze gebruikers creëren. Deze applicaties zullen vanaf de eerste minuut voor hen beschikbaar zijn om te gebruiken.

4. Minder IT Support inertie

In het verleden was de tijd die IT nodig had om een nieuwe applicatie te vinden of een bestaande applicatie te upgraden enorm. We kunnen ons niet eens voorstellen hoe enorm de tijd is nu IT-diensten on demand worden geleverd. Al onze applicaties draaien in de cloud, dus het maakt niet uit hoeveel tijd we moeten besteden aan het vinden van de juiste applicaties, want ze zijn er allemaal.

5. Snellere marktintroductietijd

Het maakt niet uit hoe groot de industrie is als u uw IT-toepassing moet veranderen. U kunt uw toepassingen in een kwestie van een paar minuten in de cloud laten implementeren. Dit is waarom cloud computing een krachtige kracht is.

Met cloud computing hoeft u niet jaren te wachten tot uw producten ontwikkeld zijn en op de markt komen. U hoeft slechts een paar minuten te wachten om uw toepassing in de cloud te laten draaien. Bovendien zorgt cloud computing ervoor dat uw toepassingen er sneller zullen zijn dan u verwacht.