7 stappen naar een succesvolle behandeling

Fysio Den Bosch

Stap 1 – Vraag uw gezondheidsdeskundige welke vormen van fysiotherapie u kunnen helpen met uw huidige probleem.

Denk aan pijn, stijfheid, benauwdheid in uw spieren, of u zou kunnen helpen met bewegen, maar niet omgekeerd. Bij uw consult kan uw arts een lijst meebrengen van wat een goede behandeling lijkt, maar vergeet niet dat wat voor uw vriend werkt, niet altijd voor u werkt. Er zijn enkele speciale gevallen waarin een operatie of injecties nodig kunnen zijn.

Stap 2 – Raadpleeg een fysiotherapeut over de mogelijkheden die er voor u zijn en zorg ervoor dat u begrijpt wat de kansen zijn dat u daadwerkelijk de behandeling krijgt die u nodig hebt, en of u een goede kandidaat zou zijn.

In mijn kliniek merk ik over het algemeen dat mensen niet genoeg geld hebben om mijn honoraria te betalen, dus bied ik betalingsregelingen aan omdat veel cliënten verrast zijn als ze niet hoeven te betalen. Een aantal van mijn cliënten zijn in staat geweest om hun honoraria te verlagen tot minder dan 11% van de waarde van de behandeling. Een aantal van mijn goedkopere, niet doorverwezen cliënten hebben hun honoraria kunnen verlagen tot 8% van de waarde van de behandeling. Betalen lijkt voor veel van mijn cliënten een verstandigere optie te zijn.

Stap 3 – Regel een directe storting bij de door u gekozen fysiotherapiekliniek.

Ik stel voor dat u uw behandeling op hetzelfde moment laat doen, en dat u direct betaalt. Er zijn enkele voordelen aan dit te doen. Wanneer de kliniek u behandelt, is uw identiteit niet bekend, en kunt u sommige (vaak vervelende) functies van het hebben van een ziektekostenverzekering vermijden.

Veel voorkomende problemen die een hergebruikte behandeling kunnen vereisen zijn:

Alle pijntjes en kwaaltjes

Ischias

Verwondingen aan pezen, ligamenten en gewrichten

Artrose

Carpaal tunnel syndroom

Patellofemoraal pijnsyndroom

Tendonitis

Guillain-Barre syndroom

Stap 4 – Maak een lijst met vragen klaar om aan je therapeut te stellen.

Ik raad u aan een lijst met vragen klaar te hebben om aan uw therapeut te stellen. Dit kunnen vragen zijn als:

Hoe lang duurt de therapie?

Helpt het je symptomen?

Maakt de therapie je beter?

Maakt de therapie je minder afhankelijk van de therapeut?

Verandert de therapie je vooruitgang?

Stap 5 – Vermijd dat uw agenda uw beslissing dicteert.

Veel mensen laten hun therapiekeuze afhangen van hun agenda. Anderen zullen zich alleen houden aan een therapieschema dat ze gemakkelijk te beheren vinden, en weer anderen kunnen hun therapeut breed definiëren, therapeut opties kunnen sterk variëren. Uw therapeut zou een uur of een dag kunnen zijn. Misschien vindt u het prettig om de optie te verkennen die u minder afleidt en die u prettig vindt, maar als u er niet klaar voor bent, zijn er andere opties beschikbaar die net zo afleidend zijn.

Probeer, indien mogelijk, een therapeut te kiezen die een omgeving biedt die u het meest comfortabel vindt.

Stap 6 – Word een waarnemer.

Als u er niet zeker van bent dat u de therapie krijgt die u nodig hebt, ga dan eens langs bij het kantoor en kijk hoe de therapeut en het kantoorpersoneel zijn. Is er een niveau van vijandigheid of respect dat u waarneemt? Wordt er beleefd en respectvol voor u gezorgd?

Als er niet veel vijandigheid is, maar wel hoffelijkheid en respect, zou je therapie met iemand anders kunnen proberen.

Stap 7 – Vraag details over uw diagnose en behandelplan.

Vraag uw therapeut wat uw diagnose is en wat uw behandelplan is. Hoe lang zal het duren? Wat moet u doen? Waar wordt u voor behandeld?

Stap 8 – Bespreek uw symptomen.

Wees grondig en specifiek. Vraag waarom uw symptomen zijn zoals ze zijn. Wat verwacht u dat er gaat gebeuren? Wat moet u doen?

Stap 9 – Niet-odynamische ICD’s en andere SERM’s

Maak aantekeningen over eventuele bijwerkingen, ook al zijn ze maar tijdelijk. Dit geeft je de ruimte om over je opties na te denken.

Stap 10 – Bel uw verzekeringsmaatschappij.

Krijg alle details over uw polis – caps, dekking, eigen bijdragen, aftrekposten, aternity, voorkeur, co- Nile, enz.

Stap 11 – Oopsy de kat.

Zoek de meest geschikte behandeling voor uw symptomen – is het voor blaas-, hart-, neutropneu-, gewrichtspijn, reumatoïde, of andere aandoeningen? Uw symptomen kunnen door een aantal dingen worden veroorzaakt en het kan nodig zijn dat u een gezondheidsdeskundige bezoekt voor hulp bij het beslissen of de behandeling het meest effectief zal zijn voor uw symptomen.