Computer Reparatie Problemen

Computer reparatie Gouda

Overzicht

Een aantal computerreparatieproblemen kan Macintosh-gerelateerd zijn, en in ieder geval in sommige gevallen HP-gerelateerd. Elke Mac heeft een andere interface, en in sommige omgevingen, zelfs verschillende BIOSes. Multiprocessors komen steeds meer voor, en kunnen worden geassocieerd met verschillende besturingssystemen, waarvan twee van de meest bekende MacIntel en HP zijn. Bepaalde modellen van Mac Intel-processoren gebruiken Intel-stuurprogramma’s, terwijl HP- en Dell-computers verschillende AMD-stuurprogramma’s ondersteunen. Dus, afhankelijk van de precieze merken en modellen van uw computer, kan het nodig zijn om verschillende computer reparatie tools te gebruiken.

Basisprincipes

Elke computer heeft een sleutel tot de deur, en vaak staat die sleutel aan of uit. De centrale verwerkingseenheid (CPU) is wat de “kloksnelheid” van uw computer bepaalt. Als je een grasmaaier tevoorschijn haalt, hoe sneller hij draait, hoe groter de luchtdruk, en hoe sneller de messen kunnen worden gedraaid. Op dezelfde manier kunt u uw mobiele telefoon uit de kast halen, en de ingebouwde recorder kan tot 1000 nummers afspelen. Hetzelfde principe geldt voor uw computer: sneller = minder = minder kans op storingen.

Er zijn drie stappen die u moet nemen om veelvoorkomende pc-fouten te herstellen die u de toegang tot uw computer kunnen ontzeggen:

1. Detecteer het probleem

U kunt een van de twee onderstaande methoden proberen om vast te stellen of uw computer al dan niet functioneert. Als uw computer een van deze methoden niet ondersteunt, is het van cruciaal belang dat u de oorzaak van het probleem vaststelt.

a. Controleer op compatibiliteit – zorg ervoor dat u de juiste versie van de besturingssoftware gebruikt die voor uw computer vereist is. Als u bijvoorbeeld Windows 2000 hebt, moet u ervoor zorgen dat u 2000 Service Pack 1 of later gebruikt. Zolang u de juiste versie van de software gebruikt, zou u de grootte van uw harde schijf niet moeten hoeven aan te passen.

b. Start op vanuit de Veilige Modus – het Windows-logo verschijnt meestal tijdens het opstarten. Als u eenmaal in de veilige modus bent opgestart, kunt u Systeemherstel gebruiken om de wijzigingen die u zojuist in uw computer hebt aangebracht “ongedaan te maken”. Als u niet weet wat de veilige modus is, blijf dan kalm. Laat Windows draaien via het tabblad processen.

c. Controleer op malware – er zijn talloze legitieme freeware en shareware programma’s te vinden op het Internet. Als uw computer ge├»nfecteerd is, zult u een veel geavanceerder anti-spyware programma moeten aanschaffen. U kunt ook een van de vele gratis spywareprogramma’s gebruiken om spyware op te sporen en te elimineren.

d. Windows Register – veel computers hebben een corruptie of een fout in het register. Het register van uw computer bevat alle standaardinstellingen voor een besturingssysteem, inclusief de standaardgeheugenlocatie. Wanneer u instellingen in uw computer opslaat, komt de locatie van het bestand niet overeen met de werkelijke instellingen op uw harde schijf.

Zodra u de problemen met uw computer hebt geïdentificeerd, kunt u ze gemakkelijker opsporen in het Windows Register. Soms kunnen de vermeldingen in het register een aanwijzing zijn voor de aard van het probleem. Als de registervermeldingen problemen met uitvoerbare bestanden aangeven, kunt u een exe error repair tool downloaden om deze beschadigingen te repareren.

Het oplossen van softwaregerelateerde problemen in uw computer kan iets eenvoudiger zijn. Zoals eerder vermeld, zullen standaard probleemoplossingsmethoden niet in staat zijn om problemen met betrekking tot het besturingssysteem van uw computer op te lossen. Als het probleem corrupt is of een essentieel bestand mist, moet u die software mogelijk opnieuw installeren. Als u na alle hierboven besproken methoden nog steeds problemen hebt met uw computer, kunt u overwegen professionele hulp in te schakelen. Doe de mogelijkheden van foutcodediagnose en eenvoudig gegevensherstel niet af als onmogelijk. Professionele hulp is slechts een telefoontje verwijderd.