Hoe een spel te spelen

Shooter games

Een goed afgeronde shooter game bevat meestal elementen van first-person of derde persoon schieten en platform games, maar het kan ook elementen van real-time strategy games, puzzel games, race games, en nog veel meer. Sommige shooters staan bekend om het toevoegen van vliegende voertuigen, terwijl anderen bekend staan om het hebben van meer van een rollenspel aspect.

Spelletjes:

Spelletjes met een open einde:

Een spel is misschien geen shooter, games maar komt er wel dicht genoeg bij in de zin dat het gebruik maakt van het eerste persoonsperspectief. Knife Quest is bijvoorbeeld een browser-gebaseerd spel dat de ervaring simuleert van het jagen op een met messen zwaaiende held.

Simulaties:

Simulaties worden gewoonlijk geproduceerd als software voor Bots en microcontrollergestuurde apparaten, waarbij het merendeel zich afspeelt in virtuele werelden. Gewoonlijk zijn deze simulaties gebaseerd op scenario’s uit het echte leven, met een echte wereld die speciaal met het spel is ontworpen om het echte leven na te bootsen. Vaak worden vrachtwagens, boten, bemande straaljagers en andere voertuigen op afstand bestuurd, waardoor de simulatie zo realistisch mogelijk wordt.

Vechtspelletjes:

Een vechtspel is een typisch vechtspel, maar het kan kleine of grote mensachtige personages bevatten. Gewoonlijk krijgen de spelers een beperkt aantal levens om een strategie uit te stippelen voor de aanvallen van de tegenstander en bij overwinning krijgen de spelers gewoonlijk een soort score, zoals bij sportspellen.

Sport simulaties:

Een sportsimulatie is gebaseerd op één, of een combinatie, van voetbal, honkbal, basketbal, voetbal, tennis, of andere sporten. Deze simulaties worden meestal geproduceerd voor console platforms, maar kunnen ook online gevonden worden. De sport simulatie is meestal van zeer lage kwaliteit, maar je kunt een aantal leuke één speler spellen vinden. De grote sportspellen hebben een zeer eenvoudige spelopzet, en de graphics zijn vaak oud, maar nog steeds leuk om naar te kijken.

Actie simulaties:

Actiesimulaties zijn vergelijkbaar met adventure games, maar je beleeft een avontuur door een verhaal en lost verschillende uitdagingen op. Vaak worden actiesimulaties alleen voor PlayStation of Xbox geproduceerd, maar ze zijn ook op andere platforms te vinden. De graphics hiervan zijn meestal erg basic, maar kunnen toch veel vermaak voor de gebruiker opleveren. Patches zijn meestal beschikbaar om het spel te repareren, althans op sommige spellen.

De meeste computerspellen zijn vrij gemakkelijk op te pakken en te spelen, maar sommige spellen zijn zeer uitdagend. De kans is groot dat je een spel kunt vinden dat je met plezier speelt, maar houd er rekening mee dat sommige spellen vanwege de inhoud niet voor alle spelers bedoeld zijn. Normaal gesproken zullen ouders tevreden zijn met de beoordelingen van spellen, maar het is goed als je de beoordelingen leest. Een ander ding is dat het beter zou zijn als het model van je computer of spelconsole compatibel is met het spel dat je van plan bent te spelen.

Videospelletjes zijn heel gewoon, maar je moet niet vergeten dat ze erg verslavend kunnen zijn. Neem dus altijd de tijd en zorg voor een gezonde tijdsbesteding. Ook gevechtssimulatiespellen zijn erg leuk, dus neem de tijd om de beschikbare wapens te bekijken en te zien welke het nuttigst zijn om te spelen. Als je ziet dat je bedreven zou zijn in het gebruik van bepaalde wapens, ga dan je gang en kies die games. Ik stel nog voor dat je naar spelletjessites of prikborden gaat en kijkt of de personages die je daar ziet ook echt gamers zijn. Soms zijn ze dat, maar meestal zijn ze erg anoniem, dus het is moeilijk te vinden. Een strategie die ik hier volg is om altijd met echte mensen te spelen.

Dit is een wereldwijd verschijnsel en in elk land zijn er georganiseerde bijeenkomsten van al deze videospelliefhebbers. Je kunt ze meestal vinden in grote voetbalstadion-achtige plaatsen. De meest gebruikelijke plaats van samenkomst is het internet. Hier heb je een unieke kans om niet alleen met je favoriete games te praten, maar ook met mensen die kilometers ver weg wonen. Het interessante deel is dat in de meeste van deze bijeenkomsten, is er een heleboel van socialiseren en gewoon genieten van de nacht samen.

Forza Motorsport 1 is een uitstekend racespel dat je op de meeste internetbrowsers kunt spelen. Het bevat geweldige auto’s, die je kunt besturen op vele circuits. In de meeste hiervan gebruik je je muis en gebruik je alleen de pijltjestoetsen omhoog en omlaag om de auto te besturen. Het is een degelijk spel met geweldige graphics.

Ik beschouw de simulatie auto spel als een van de beste voordelen die je kunt hebben in uw auto racegames. Zelfs wanneer u uw GPS-systeem in plaats hebt, kunt u nog steeds genieten van de ervaring en niettemin moet u om te oefenen voor verschillende terreinen.

Met Reading Car Racing Game kun je bijvoorbeeld racen tegen andere concurrenten en je hoeft geen stuur te gebruiken. Het scherm stuurt de auto en de circuits zijn allemaal in 3D.

NASCAR 2005 is ook een uitstekend raceautospel voor de PSP en je kunt het opnemen tegen echte NASCAR-teams.