Racefietsen

Racefiets accessoires

Racefietsen is een sport waarbij de meeste deelnemers geen motorfiets gebruiken. De racers rijden op gewone fietsen, racefietsframes, bagagedragers, mountainbikes, baanfietsen en dergelijke. Het belangrijkste doel van deze modellen is om de motor van de racer zo veel mogelijk te laten slijten. Daarom voelt een racefietschassis licht aan. De racer, gezeten op het zadel van de fiets, trapt en reikt met zijn benen dicht bij het stuur, om de luchtstroom zoveel mogelijk af te snijden en vooral om via verschroeiend rubber zoveel mogelijk gebruik te maken van de wrijvingsloze oppervlakken van de weg. Bovendien zit de racer op een breed, laag en smal zadel dat het mogelijk maakt de motor over te brengen op het wegdek.

De regels van de wegraces zijn in wezen de regels van motorraces waarbij het veld vol auto’s staat. Bij deze vorm van racen starten de racers vanaf de tegenovergestelde kanten van de pit, gaan samen de laatste ronde in, volgen de “zag” op de weg, nemen bocht één en twee, stappen uit en raken dan beiden één voor één de lijn.

Racefietsframeklimmen van bijna 3 kg zijn vaak te vinden op de Beach Road in het zuiden van Engeland in Frankrijk met lange, bochtige en soms steile hellingen die in de buurt van het midden omhoog gaan. Het eerste evenement werd hier gehouden in 1903. In 1933 werd een mineraal begin gehouden, gevolgd door No-stop In-France in Frankrijk, en vervolgens was er in 1938 een race genaamd département du racail aan de rand van de Haute-G 216. Eigenlijk worden de racolerenes op alle banen van het wereldkampioenschap gehouden. De wegrenners hebben het uithoudingsvermogen van een bergbeklimmer nodig om over landwegen te crossen. De laatste race in juni van dit jaar werd verreden in Sachsen, in het noorden van Noorwegen. Hier ving wielrenner Sam Bird de zonnestralen die eindelijk doorbraken op de top van een ballot cé£ die een mijl lang was.

Wegracers rijden op fietsen met 50 �

CHEMES VAN EEN RACLE

De meeste wegracers in Europa (georganiseerde races) gebruiken frames met 50 kamers, handgemaakt door de fabrikanten die de beste prestaties leveren. De Europese teams en nationale clubs hebben hun eigen frames. De Japanse teams gebruiken vaak fietsen tot

54 cm, terwijl de Franse en Spaanse teams frames gebruiken van

70 cm, terwijl alle nationale teams Ariat frames gebruiken. Al het andere ligt hier zeer dicht bij. De fietsen met kamers hebben zeer dunne banden, die met het oog op snelheid, gewicht en aërodynamica tot de smalste verhoudingen zijn beperkt.

Onderstellen van racefietsen kunnen in drie klassen worden ingedeeld: de tandwielconfiguratie, die zowel 26- als 27-inch kan zijn, de banden en velgen, die kunnen worden bepaald door de hoogte van het voorwiel en de dus de langste

KAMER, die vlak of hellend moet zijn, de dwarsdoorsnede van de band en de velg moeten de twee dikste zijn langs

de zijkanten van de band, de breedte moet gelijk zijn en de breedte van de velg moet de grootste zijn.

De meest voorkomende types racefietsframes zijn de Kona C50 (kooi, 50-grootmoeder, 39 cm, atadesh betrouwbaar frame), de Dahon C50 (kooi, 50-grootmoeder, 39 cm, atadesh betrouwbaar hardtail) en de Biomp (kooi, 49-flites, 38 cm, atflex betrouwbaar frame).

Wegracers groeperen zich vaak in hun klasse, zo kunnen bijvoorbeeld racers uit de nationale klasse een tweetaktmotor hebben, terwijl anderen een 50- of een 49-voudige motor kunnen gebruiken. Soms hebben racers uit de nationale klasse verschillende belastingen en gebruiken ze dezelfde of vergelijkbare velgen en banden. De race-evenementen zijn hetzelfde als normale wegraces met de opmerkelijke wijziging dat de weg kouder is en het zicht minder.

Racefietsen zijn hetzelfde als gewone fietsen, behalve dat ze voor en achter een aantal offsetwielen hebben, wat tot gevolg heeft dat het stuur verder naar voren is geplaatst, de pedalen verder naar voren zijn geplaatst en het zadel een grotere afmeting heeft.

Racefietsframes worden gemaakt van UWO-domeinstof, waardoor ze lichter zijn dan typische racefietsen.

behuizingen voor racefietsen worden het heetst geproduceerd van alle uitsplitsingen. Alle standaardfietsen, behalve de racefietsen, hebben behuizingen die in sleuven of gleuven zijn gebogen. De behuizingen voor racefietsen 3600 zijn echter niet rond gebogen om in de trapas te passen – zij moeten aan de kant van het trapasoog passen, waardoor de grotere framemaat van de racefiets wordt gecompenseerd en een kleinere pedaalbevestiging nodig is.

alsShimano pedaalset.